Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
 stichting Weeskinderen in Rwanda
Start | Projecten | Donaties           De stichting | Werkgroep | De Derde Kamer | Contact | ANBI

Eindhovens Dagblad, 30 mei 2008


Eerselse zamelde al 1500 zakjes in voor project in Rwanda.

Zadenproject in Eersel slaat aan

Door Tonny Peters

Eersel - De weeskinderen in Rwanda moeten zo gezond en divers mogelijk eten. Dat is de stellige overtuiging van de Eerselse Ria van de Ven-Gijsbers.
Zij zamelde daarom de afgelopen maanden zakjes met groentezaden in in de Kempen. De actie is volgens haar nu al geslaagd. Ze haalde in totaal al zo’n 1500 zakjes op.
Van de Ven kreeg naast groentezaden ook diverse financiële donaties vanuit Winterle, Geldrop, Maarheeze, Budel en Luyksgestel. Daarnaast heeft de stichting Telechia het groentezadenproject voor Rwanda gesteund met twee dozen vol met groentezaden.
De inzamelingsactie loopt nog tot en met 14 juni. De bus waar de zaden ingedaan kunnen worden, staat tot dan bij dier-en-tuin-speciaalzaak De Run in Eersel. Ook bij sociaal-cultureel centrum De Muzenval aan de Dijk in Eersel staat tot dan nog een bus. Het inzamelen van zakjes stopt daarna voor dit jaar, omdat het zaaiseizoen voorbij is.

De groentezaden leveren volgens Van de Ven een belangrijke bijdrage aan het project ‘Eet en leef gezond’ in het bisdom Nyundo in Rwanda. Voor dit project worden ook nog eens vierduizend boeken gedrukt. Het eerste boek, in het Rwandees, gaat over een gezonde hygiënische leefwijze en het tweede boek gaat over het bereiden van gezonde maaltijden. De totale kosten van dit project zijn begroot op 44.000 euro.

In het 'Leef gezond' boek wordt voor weeskinderen en jonge gezinnen op begrijpelijke wijze beschreven wat het belang is van: zuiver drinkwater, (persoonlijke) hygiëne en gezonde voeding.
In het 'Leef gezond' boek wordt voor weeskinderen en jonge gezinnen op begrijpelijke wijze beschreven wat het belang is van: zuiver drinkwater, (persoonlijke) hygiëne en gezonde voeding.Terug naar boven Terug naar vorige pagina

Copyright ©2004-2018 stichting Weeskinderen in Rwanda, Willibrorduslaan 34 Eersel Nederland www.weeskindereninrwanda.eu K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822, NL58 ABNA 0538 0441 60 te Eersel