Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
 stichting Weeskinderen in Rwanda
Start | Projecten | Donaties           De stichting | Werkgroep | De Derde Kamer | Contact | ANBI

Kleine landbouw / tuingereedschappen

Vanuit het ene project volgt het andere. Er zijn dan wel geiten en groentezaden, maar om de grond op kleine veldjes te bewerken is er eenvoudig gereedschap nodig: een schop, houweel, gaffel, hark, drietand, sikkel, vorentrekker, gieter, kapmes, hak en kruiwagen.
De gezinnen zijn meestal zo arm dat de meeste alleen een hak en kapmes hebben. Het is niet mogelijk om ieder gezin alle benodigde tuingereedschappen te geven. Daarom zijn er in de dorpen groepen gevormd, die begeleid worden door de plaatselijke landbouwvereniging A.G.I.
Een groep bestaat uit twaalf gezinnen die bij elkaar in de buurt wonen. Samen hebben zij de materialen en gebruiken die gezamenlijk of om de beurt. Een van de gezinnen beheert de materialen en een keer in de maand betalen de gebruikers 10 eurocent. Dit geld wordt besteed aan het onderhoud van het gereedschap of de vervanging ervan. Alle gereedschap kan in Rwanda gekocht worden. De prijzen zijn hetzelfde als in Nederland en België, dus in de praktijk onbetaalbaar voor de weeskinderengezinnen in Rwanda.
Er zijn nog vele groepen die deze hulp nodig hebben.

Aangekochte gereedschappen worden verdeeld onder 10 groepen, in elke groep zitten 12 gezinnen die een geit gekregen hebben.
Aangekochte gereedschappen worden verdeeld onder 10 groepen, in elke groep zitten 12 gezinnen die een geit gekregen hebben.

 


Kleine landbouw en tuingereedschappen filmfragment
Bekijk filmfragment
Ga naar het volgende project

Terug naar vorige pagina

Copyright ©2004-2018 stichting Weeskinderen in Rwanda, Willibrorduslaan 34 Eersel Nederland www.weeskindereninrwanda.eu K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822, NL58 ABNA 0538 0441 60 te Eersel