Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
 stichting Weeskinderen in Rwanda
Start | Projecten | Donaties           De stichting | Werkgroep | De Derde Kamer | Contact | ANBI

Meelmolen voor de weduwen

Door de massamoorden in Rwanda is het aantal weduwen sterk toegenomen. Zij ondervinden veel problemen met de verantwoordelijkheid voor hun gezinnen. Nog altijd gebruiken ze vijzels en stampers voor het fijnmaken van maïs en soja. Dit vraagt veel energie en tijd. Om dat werk te verlichten wordt gedacht aan het aanschaffen van een meelmolen.
Op korte termijn zal dit project de begunstigde weduwen in staat stellen hun kinderen goed te voeden en de inkomsten van hun gezin te verhogen. Door gebruik te maken van de molen is het gemakkelijker brood te bakken en maïs- en sojapap te maken. Dankzij de kooklessen kunnen ze hun kinderen gevarieerd laten eten. Het gemalen meel dat ze niet nodig hebben voor hun gezin, kunnen de weduwen op de markt verkopen zodat ze kleine inkomsten hebben.
In 2005 zijn er twee molens gekocht. Niet alleen de weduwen, ook de bevolking in de omgeving maakt er gebruik van. Voor het malen van een zak van 25 kg bonen, maniok, maïs of soja betaalt men 10 eurocent. Dit is voor de onderhoud van de molen en het kopen van de diesel om de molen te laten draaien. Een gemeenschapsgebeuren dat zeker ook in andere dorpen nodig is.

De weduwen werken samen naar een betere toekomst toe.
De weduwen werken samen naar een betere toekomst toe.

 


Meelmolen filmfragment
Bekijk filmfragment
Ga naar het volgende project

Terug naar vorige pagina

Copyright ©2004-2018 stichting Weeskinderen in Rwanda, Willibrorduslaan 34 Eersel Nederland www.weeskindereninrwanda.eu K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822, NL58 ABNA 0538 0441 60 te Eersel