Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
stichting Weeskinderen in Rwanda
Hulpverlenen en delen vanuit het hart is de toekomst
Gratis boeken | Over de stichting | Resultaten Donaties en ANBI | Contact

De niertransplantatie

Ieder dag pak ik dozen in, ik schrijf kaartjes en brieven om te bedanken aan de mensen die gereageerd hebben op het artikel in de Libelle in augustus 1996. Dit vrijwilligerswerk voor de priesters en weeskinderen in Rwanda bemoedigt mij enorm in onze zorgelijke en vaak moeilijke omstandigheden thuis. Onze zoon Michaël wordt steeds zieker en zieker, in juli 1998 stort zijn nierfunctie geheel in. Hij wordt geopereerd ten behoeve van buikspoeling en moet gaan dialyseren. Dit is een tussenoplossing totdat de niertransplantatie plaatsvindt, want zijn moeder heeft na familie-donoronderzoek een van haar nieren beschikbaar gesteld.

Op 18 augustus 1998 ‘s morgens om 8 uur vindt de niertransplantatie plaats.
Michaël ontvangt de linkernier van zijn moeder. Dat betekent een nieuw leven voor hem. In het begin gaat het goed maar na negen dagen komen er problemen in de vorm van afstotingsverschijnselen die de artsen in het Radboudziekenhuis langzaam onder controle krijgen.

Michaël is lange tijd zwaar ziek en zelf herstel ik langzaam. De grote drang om niet alleen de weeskinderen in het weeshuis Noël maar ook in de heuvels van Rwanda te helpen wordt groter en groter. Ik schrijf de beste brieven om hulp te vragen op het moment dat de zorgen van ziekte en herstel het grootst zijn in mijn gezin. Hulp zoeken bemoedigt mij enorm. Ik ben na de niertransplantatie lange tijd erg zwak. Het geven van een nier is een grote ingreep geweest. Mijn lichaam moet omschakelen van twee nieren naar één nier, een grote verandering die veel energie vraagt. Ik ben ontzettend moe en herstel langzaam. Ik besef dat wat ik doe, voor Rwanda goed is, maar het wordt me teveel. Ik moet een keuze maken tussen de zorg voor priesters en de zorg voor weeskinderen. Op 1 juli 1999 stop ik met mijn werk voor de priesters.


Vervolg het ontstaan van de hulpverlening


Copyright ©2004-2021 stichting Weeskinderen in Rwanda www.weeskindereninrwanda.nl K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822