Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
stichting Weeskinderen in Rwanda
Hulpverlenen en delen vanuit het hart is de toekomst
Gratis boeken | Over de stichting | Resultaten Donaties en ANBI | Contact

4e Nieuwsbrief (najaar 2002)

Eersel, december 2002

Beste vrienden en vriendinnen,

Evenals vorig najaar willen wij jullie informeren over de spontane acties die er dit jaar waren voor de weeskinderen in Rwanda:


Kinderen verkleed als 3 koningen gingen in Eersel al zingend deur aan deur voor de weeskinderen in Rwanda (na een dag zingen werden de muntjes geteld en de opbrengst was goed voor 2 dikke geiten!)


Naar aanleiding van hun reis naar Rwanda, hadden Walda en Gerrit-Jan uit Hengelo (Gelderland) hun reisverslag laten circuleren bij familie, vrienden en kerkgemeenschap. Er kwamen heel leuke reacties.


In Limburg, Berg en Terblijt, werd in de Kerk het geitenproject wekelijks tijdens de vastenvieringen centraal gesteld. De kinderen van de parochie spaarden ook mee. En in Dour (Belgie) organiseerde de schooljeugd een sponsorloop ook voor het geitenproject.


In de Buitengaander in Westerhoven vertelde Zuster Marie-Pierre aan de hand van dia's haar ervaringen in Rwanda, daarna bij leden van Nieuwe Levenskracht en later voor de leden van de K.V.O. In de uitvaartdienst van een van onze eerste en blijvende weldoenster, werd in haar geest, de collecte gehouden voor de weeskinderen in Rwanda. Dat was een zeer ontroerend gebaar. Op Koninginnemarkt in Westerhoven werden er crèpes gebakken en verkocht voor Rwanda. Op de Oranjemarkt in Veldhoven werden er kaarten verkocht en in Eemnes: Broodjes Gezond.


De giften die zuster Marie-Pierre kreeg naar aanleiding van haar 50 jarig kloosterfeest maakten het mogelijk het waterprojekt in Cyamatare (in de heuvels van Rwanda) te beginnen. Het probleem van zuiver drinkwater is heel groot, in 2003 willen wij speciaal onze hulp daaraan geven.


De zusters van Romiak steunden het geiten-, groenten- en waterproject en het Weeshuis Noël.


Tijdens de pelgrimstocht naar Hede (Duitsland) heeft Lies van den Boorn veel verteld over de weeskinderen in Rwanda, gecollecteerd en de houten kruisjes verkocht die in Rwanda gemaakt waren.


Bezoek aan de Friesche Vlag in Leeuwarden. Tot onze verrassing stonden er 585 kg melkpoeder (blikken frisolac, frisomel, frisocreme en melkpoeder met extra vitaminen voor de babies en peuters in het weeshuis Noel. We konden de melkpoeder tegen zeer gereduceerde prijs kopen. Om alles zo snel mogelijk in het weeshuis te krijgen hebben wij de melkpoeder per vliegtuig verzonden (kosten: 3,25 euro per kilo). Vorig jaar heeft Oranjeband Zaden in Heerenveen zakjes groentezaad gegeven om ons groentenproject op te starten in de heuvels van Rwanda. Wij gingen op bezoek om hen te bedanken en het goede resultaat te vertellen.We kregen een doos met verschillende groentezaden om uit te delen aan de arme weeskinderengezinnen in Rwanda. Met enthousiasme blijven ze ons groenteproject steunen. De basisschool in Westerhoven organiseerde een sponsorloop, één derde van de opbrengst is geschonken voor de aanschaf van schoolmaterialen voor de armste weeskinderen in Rwanda.


Bij Drukkerij Coppelmans in Eersel werd de bijgesloten duidelijke kaartfolder van de Stichting Weeskinderen in Rwanda met heel veel zorg gemaakt.


In verpleegtehuis Dommelhoef in Eindhoven werd aandacht besteed aan de problemen van de weeskinderen in Rwanda. Eerst een presentatie middag voor de bewoners en 13 december is er in Dommelhoef een kerstmarkt waar de kerstkaarten die in Rwanda zijn gemaakt, verkocht worden.


Er zijn verschillende koopavonden en winkelzondagen in Veldhoven waar vrouwen hun eigen gemaakte kaarten verkopen en de opbrengst daarvan aan de weeskinderen schenken, dan zijn er nog de spaarpotjes op de toonbanken bij Dirk't Bakkertje, Jerry's fotografie en de Wereldwinkel in Vessem, weer vele muntjes, om enkele geiten te kopen. Verder zijn er maandelijkse bijdragen en eenmalige giften op de rekening van de stichting binnengekomen. Wij zijn U allen dankbaar voor uw liefdevolle inzet, dankzij uw hulp lopen er verschillende projecten in Rwanda die wij samen met u willen voortzetten.

Bijvoorbaat hartelijk dank en namens ons allen een “Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar”

Ria van de Ven-Gijsbers

terug naar boven


Copyright ©2004-2021 stichting Weeskinderen in Rwanda www.weeskindereninrwanda.nl K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822