Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
stichting Weeskinderen in Rwanda
Hulpverlenen en delen vanuit het hart is de toekomst
Gratis boeken | Over de stichting | Resultaten Donaties en ANBI | Contact

5e Nieuwsbrief (najaar 2003)

Eersel, oktober 2003

Beste vrienden en vriendinnen,

Evenals vorig najaar willen wij jullie informeren over de spontane acties die er dit jaar waren voor de weeskinderen in Rwanda:


Dank zij de positieve reacties rondom Kerstmis 2002 kunnen we in Rwanda 100 zakken suiker kopen voor het weeshuis Noël met zijn 498 kinderen. Hanneke Bloxs houdt een spreekbeurt over de weeskinderen in Rwanda in haar klas, Havo 3 in Eersel.


15 nieuwe Singer trapnaaimachines worden in Rwanda gekocht en aan de inmiddels 7 ateliers uitgedeeld. Ieder atelier heeft nu gemiddeld 3 naaimachines, de nodige stoffen en materialen, een goede basis om zelf door te gaan. Dit project is hiermede voltooid. Door de actie van de basisschoolleerlingen van Westerhoven is het mogelijk om 950 schriften en balpennen en 500 leitjes en griffels te kopen en uit te delen aan de schoolkinderen in Busoro. De directrice van het weeshuis krijgt 70 doosjes Arinate, medicijn voor de malariapatiënten in het weeshuis.


15 maart: Tijdens de wereldmaaltijd die de VELT in Bergeijk organiseert kunnen we vertellen over de noden van de weeskinderen.In het kader van voeding ontvangen we hun bijdrage.


2 april: Verzending naar het weeshuis Noël van 1 pallet waspoeder, 4 pallets always maandverband en 36 dozen met lakens, kinderkleding, naaifournituren, en nieuwe schoenen. 6 april: De vastenactie van 14 april in de gemeente Bergeijk steunt gedeeltelijk het geitenproject in Rwanda. In 4 R.K. kerken hebben we dit project toegelicht.


13 mei in Treeswijk, Aalst, bijeenkomst van de dames van Inher Wheele, op hun uitnodiging hebben we verteld over de projecten voor de weeskinderen. 25 mei: 80 communicanten van Eersel overhandigen hun spaargeld dat door het kerkbestuur is verdubbeld voor 17 geiten voor de weeskinderengezinnen.


34 grote rollen fleurige katoenen stof, ritssluitingen, satijnband en garen (cadeau gekregen) worden verzonden, naar het weeshuis Noël en naar de jongeren in 3 parochies. Vele zakjes groentezaden die we van Oranjeband Zaden ontvangen worden direct naar Rwanda verstuurd.


Dank zij de binnengekomen giften kan het waterproject in Cyamatare afgerond worden, en in Kinunu kan men ook beginnen aan een waterproject.


Bezoek bij Nunhems Zaden in Haelen Limburg, de vele zaden die we krijgen worden aan de arme gezinnen in Rwanda uitgedeeld. Voetbalvereniging R.K.V.V. uit Bergeijk schenkt voetbalshirts, alles voor de jeugd in Rwanda.


4 Funclub (wandelgroep) uit Noord-Holland bestemt dit jaar hun spaarvarkentje voor de weeskinderen in Rwanda. Op 14 september, de Dag van het Platteland in Hengelo (Gld) wordt de actie “mandjes en plantjes voor Rwanda” afgerond. De opbrengst van de vele stekjes in de gevlochten mandjes is voor geiten en zaden in Rwanda gegeven. 21 september in Centrum 70 in Veldhoven en 28 september op een vlooienmarkt in Eindhoven worden er zelfgemaakte kaarten verkocht.


Voor het weeshuis Noël: Aankoop en verzending van een grote kookketel (300 liter), met 500 kg volle melkpoeder (cadeau gekregen) en 400 kg melkpoeder voor de zuigelingen en peuters. In Haarlem, aktie, “heidje voor een geitje” door de kinderen in de parochie Schalkwijk, de opbrengst van deze actie wordt op zondag 26 oktober overhandigd.


In de Joriskerk in Eindhoven: verkoop van kerstkaarten uit Rwanda. 13 november gaan we vertellen over onze projecten in Rwanda bij de vrouwenvereniging in Duizel.


En op 8 december geven we een informatieavond in Roermond. Op winkelzondagen en koopavonden in Veldhoven verkopen dames hun zelfgemaakte kaarten ten bate van de weeskinderen. Vele muntjes in de spaarpotjes op de toonbanken bij Dirk 't Bakkertje, Jerry's fotografie, en de Wereldwinkel in Vessem betalen weer enkele geiten. Verder zijn er maandelijkse bijdragen en eenmalige giften op de rekening van de stichting binnengekomen. Wij zijn U allen dankbaar voor uw liefdevolle inzet, dankzij uw hulp lopen er verschillende projecten in Rwanda die wij samen met u ook in 2004 willen voortzetten.

Klik hier voor de geplande projecten in 2004


Copyright ©2004-2021 stichting Weeskinderen in Rwanda www.weeskindereninrwanda.nl K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822