Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
stichting Weeskinderen in Rwanda
Hulpverlenen en delen vanuit het hart is de toekomst
Gratis boeken | Over de stichting | Resultaten Donaties en ANBI | Contact

6e Nieuwsbrief (najaar 2004)

Eersel, oktober 2004

Beste vrienden en vriendinnen,

Evenals vorig najaar willen wij jullie informeren over de spontane acties die er dit jaar waren voor de weeskinderen in Rwanda:


De van de Wallschool in Zundert houdt een kerstmarkt “vooruit met de geit”voor de weeskinderen in Rwanda. St Bernardusschool viert 100 jaar Katholiek onderwijs in Bergeijk 't Loo en schenkt geiten aan Rwanda.


Ter gelegenheid van een 40 jarig huwelijk vraagt het echtpaar geen persoonlijk cadeau maar een bijdrage voor het geitenproject in Kinunu Rwanda.


Bij de opheffing van een stoffenwinkel in Maastricht schenkt de eigenaar alle aanwezige rollen fleurige stof, ritssluitingen, knopen, garen, naalden, elastiek, band en kant, om hulp te bieden aan het weeshuis Noël en aan de 7 naaiateliers. Alles is verpakt en verzonden en in juni in Rwanda aangekomen.

Rwandese kinderen dansen vrolijk in kleding gemaakt van toegezonden stoffen (1).
Rwandese kinderen dansen vrolijk in kleding gemaakt van toegezonden stoffen (2).
Rwandese kinderen dansen vrolijk in kleding gemaakt van toegezonden stoffen en gerelateerde accessoires.


50 jaar K.B.O. in Eersel: een deel van de collecte is voor de projecten in Rwanda. Informatieavond aan de dames van K.V.G. in Bergeijk. Tijdens de Wereldmaaltijd die de VELT in Bergeijk organiseert vertellen we aan 3 x 50 gasten over de noden van de weeskinderen en weduwen. In het kader van de voeding ontvangen wij hun bijdragen. De missienaaikring van Nispen schenkt liturgische gewaden en borduurwerk voor de parochie Biruyi.


Stadsdeel Gestel in Eindhoven organiseert een ontmoetingsdag in gemeenschapshuis de Ketting om het geitenproject te ondersteunen. De rwandese ambassadeur uit Brussel opent de dag, vele verenigingen leveren hun bijdragen en de rwandese dansgroep Umutsama toont hun cultuur in zang en dans. Er waren vele bezoekers, de dag was een groot succes.


Vanuit België worden nieuwe schoenen geschonken aan het weeshuis Noël. Alle kinderen(485) hebben nu een paar nieuwe schoenen en een benzinemaatschappij die van naam verandert schenkt alle kleding met oude logo: witte en geruite blousen, poloshirts, vesten, broeken, rokken, bodywarmers, enz. aan de schoolgaande kinderen van het weeshuis Noël.


Expositie over Rwanda in het Inkijkmuseum in Eindhoven in het kader van 10 jaar na de genocide.De tasjes, mandjes, brei- en borduurwerk door de meisjes in Rwanda gemaakt is tentoongesteld. Opendag in de natuurtuin in Bergeijk 't Loo, kaarten en kralen worden verkocht opbrengst voor de geiten.


Meer dan 1000 zakjes groentezaad van Oranjeband Zaden in Heereveen en 2 grote dozen ( ui en tomaat van Nunhems zaden in Haelen (limburg) worden naar Rwanda verzonden.


Open dag in Veldhoven de quiltgroep de Stofmandjes geeft de opbrengst van hun loterij voor geiten. Het oogstdankfeest van de Z.L.T.O. in Eersel schenkt de collecte aan het geitenproject.


In Hengelo (Gelderland) actie voor Rwanda: appelsap persen en verkopen, appels, peren en walnoten te koop aanbieden en adoptie van kippen.


Verzending van sportkleding geschonken door voetbalvereniging R.K.V.V. uit Bergeijk.

Rwandese kinderen dansen vrolijk in toegezonden (sport)kleding.
Rwandese kinderen zingen en dansen in toegezonden sport shirts van R.K.V.V. Bergeijk en rokken van fleurige stoffen uit Maastricht.


Jaarlijkse verkoop van kerstkaarten uit Rwanda in de Joriskerk in Eindhoven.
Een sponsorloop door de schooljeugd van Westerhoven voor de arme kinderen in Rwanda. Naast de eenmalige acties zijn er dames ( in Wormerveer, Hengelo, Eindhoven, Veldhoven, Riethoven en Westerhoven) het hele jaar door bezig voor de weeskinderen in Rwanda met kaarten maken en verkopen, vlooienmarkt, armbandjes maken, spaarpotjes, sokjes breien en verkopen.
En jonge kinderen ( 8 en 11 jaar) met karweitjes doen sparen ook voor een geit. Bij Dirk 't bakkertje en Jerry's fotografie staat een spaarpotje. Verder zijn er maandelijkse bijdragen en eenmalige giften op de rekening van de stichting binnengekomen.

Wij zijn U allen dankbaar voor uw liefdevolle inzet en financiële steun, dankzij uw hulp lopen er verschillende projecten in Rwanda die wij samen met U in 2005 willen voortzetten.

Klik hier voor de geplande projecten in 2005 of terug naar boven

Copyright ©2004-2021 stichting Weeskinderen in Rwanda www.weeskindereninrwanda.nl K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822