Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
stichting Weeskinderen in Rwanda
Hulpverlenen en delen vanuit het hart is de toekomst
Gratis boeken | Over de stichting | Resultaten Donaties en ANBI | Contact

8e Nieuwsbrief (voorjaar 2006)

Eersel, maart 2006

Beste vrienden en vriendinnen,

Een keer per jaar, als regel in oktober, verschijnt de nieuwsbrief. Dit keer is er zoveel positief nieuws te melden dat ik nu een extra nieuwsbrief aan jullie schrijf.

Van 3 tot en met 22 januari 2006 ben ik in Rwanda op werkbezoek geweest. Samen met mij zijn er twee mensen meegereisd die onze projecten hebben gefilmd.
De projecten: geiten, groenten, aanleg zuiver drinkwater, naaiateliers, meelmolen en onderwijs verlopen volledig naar wens. Het is geweldig, wij zijn er trots op dat de weeskinderen, weduwen en arme gezinnen in Rwanda met zo weinig financiële middelen hun eenvoudige leven voortzetten.

Brochure: Eind 2005 heb ik mijn persoonlijk verhaal opgeschreven waarom en hoe wij in de afgelopen 10 jaar op eenvoudige wijze hulpverlening in Rwanda hebben gedaan. Michaël junior, de jongste zoon, heeft van het verhaal en verschillende foto’s een mooie brochure gemaakt. De brochure “Hulpverlening kan eenvoudig” is een waargebeurd verhaal en de rode draad van de film.

Film: U kunt de film met als titel “Hulpverlening kan eenvoudig”op donderdagavond 20 april 2006 om 20.00 uur in de Muzenval in Eersel komen bekijken en van harte nodigen wij U allen daarvoor uit. Entree is gratis.

De Derde Kamer:  Op zaterdag 25 februari vond de installatie van De Derde Kamer plaats. Ik ben gekozen uit 645 aanmeldingen en voor 2006 één van de 150 leden uit binnen en buitenland. De Derde Kamer is het schaduwparlement voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland.
De Derde Kamerleden zijn vrijwilligers die weigeren zich neer te leggen bij armoede en onderdrukking in de wereld. Ze zoeken naar oplossingen voor mondiale armoedebestrijding. De Millenniumdoelen van de Verenigde Naties zijn hun uitgangspunt. Mijn ervaringen in Rwanda zijn een voorbeeld van hoe men en op welke manier men armoede kan bestrijden met een zeer effectief resultaat. Mijn inzet voor de weeskinderen, weduwen en arme gezinnen in Rwanda blijft doorgaan. Op 20 april zullen er Derde kamerleden aanwezig zijn en u uitgebreid informeren. Wilt u eerder informatie kijk dan op www.dederdekamer.org.

Beste vrienden en vriendinnen,
Dankzij jullie hulp op welke manier dan ook zijn de projecten in Rwanda mogelijk gemaakt. In de film zijn de resultaten te zien. Van harte welkom op 20 april 2006  om 20.00 uur in de Muzenval in Eersel. Breng gerust belangstellenden mee.
Natuurlijk we gaan door met eerder genoemde projecten alle hulp klein of groot blijft welkom.

Sommigen onder U hebben al een exemplaar “Hulpverlening kan eenvoudig” ontvangen. Als U een brochure wilt of meerdere exemplaren voor andere belangstellenden, laat het mij dan even weten. En indien u géén nieuwsbrief meer wilt ontvangen stuur mij dan ook een berichtje.

Van harte een “Zalig Paasfeest”en tot 20 april op de filmavond!

Ria van de Ven-Gijsbers

terug naar boven

Copyright ©2004-2021 stichting Weeskinderen in Rwanda www.weeskindereninrwanda.nl K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822