Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
stichting Weeskinderen in Rwanda
Hulpverlenen en delen vanuit het hart is de toekomst
Gratis boeken | Over de stichting | Resultaten Donaties en ANBI | Contact

Mooie opbrengst gemeentelijke houtkoopdag

Vrijdag 27 december 2019 was weer de jaarlijkse houtkoopdag bij de bosschuur in Wintelre. De stapels hout uit de gemeentelijke bossen werden door veilingmeester Thijs Offermans bij opbod verkocht. In totaal is er 2.385 euro opgebracht, ten goede van Werkgroep Ontwikkelingswerk Wintelre (voorheen MissieComitee) en de stichting Weeskinderen in Rwanda. Deze goede doelen waren erg blij met deze opbrengst!

 

Traditie in Wintelre: verkoop haardhout voor goede doelen


(zie ook via een directe link naar www.ed.nl)

WINTELRE - Het is een jarenlange traditie in Wintelre: voor de 46ste keer vond vrijdag de veiling van open haardhout plaats bij Bosschuur De Meren, aan de Merenweg, vlakbij de voetbalvelden van DEES. Het gaat hier om verkoop van resthout dat overblijft na het snoeien en kappen van gemeentelijk bos, in het kader van bosbeheer.

Het hout - afkomstig van Amerikaanse eiken - werd bij opbod geveild door veilingmeester Thijs Offermans, in het dagelijks leven gemeentesecretaris bij de gemeente Eersel.
Het hout werd in stukken van ongeveer één tot drie meter geleverd. Kopers konden de houtblokken ter plekke verzagen. De opbrengst van de verkoop wordt door de gemeente Eersel volgens traditie geschonken aan twee goede doelen, die elk jaar anders zijn.

Dit jaar zijn dat Werkgroep Ontwikkelingswerk Wintelre (WOW) en Stichting Weeskinderen in Rwanda.

Een ruime toestroom van geënteresseerden vonden hun weg naar het gemeentelijke bos in Wintelre. De ochtend startte met een introductie door beide stichtingen (foto Weeskinderen in Rwanda)
Tijdens de houtkoopdag waren de gratis boeken beschikbaar voor alle bezoekers.

De stapels hout uit de gemeentelijke bossen werden door veilingmeester Thijs Offermans bij opbod verkocht.
Gedurende de ochtend werd er voor heerlijke erwtensoep, warme chocolademelk, koffie en thee gezorgd. Aangeboden door beide stichtingen.


Terug naar boven

Copyright ©2004-2021 stichting Weeskinderen in Rwanda www.weeskindereninrwanda.nl K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822