Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
stichting Weeskinderen in Rwanda
Hulpverlenen en delen vanuit het hart is de toekomst
Gratis boeken | Over de stichting | Resultaten Donaties en ANBI | Contact

Weeshuis Noël

Het weeshuis Noël in Nyundo, in 1955 gesticht door de bisschop van dit bisdom, is bedoeld om een zestigtal zieke kinderen te verzorgen. Tijdens de genocide in 1994 is de directrice Athanasie Nyirabagasera met 59 kinderen gevlucht naar Goma in Congo. Wanneer ze in september 1994 kan terugkeren naar Nyundo, telt haar groep 230 weeskinderen. Dit aantal groeit vanaf maart 1995 tot 900 weeskinderen. Dit vraagt enorm veel zorg: voeding, keukengerei, medicijnen, was- en verbandmiddelen, kleding, beddengoed en wat verder noodzakelijk is voor de eerste levensbehoeften. Voor de bereiding van het eten voor deze grote groepen kinderen en hun verzorgers zijn dubbelwandige kookketels van 300 liter nodig.
Door publicatie van foto’s van de terugkerende weeskinderen zijn in de loop van de tijd 596 kinderen door familie opgehaald. De weeskinderen worden ouder; ze zijn in hun jaren van groei, gaan naar school en hebben schoolmaterialen en uniformen nodig. Geregeld worden er baby’s en kleine kinderen gebracht die tijdelijke verzorging nodig hebben. Hulp bij voeding en scholing voor deze kinderen blijft altijd nodig.
Vanaf 2012 neemt de regering van Rwanda de zorg op zich om onze weeskinderen van 18 jaar en ouder die een diploma hebben, buiten het weeshuis te begeleiden bij wonen en werken.

Schoolgaande kinderen van weeshuis Noël komen 's middags eten.
Schoolgaande kinderen van weeshuis Noël komen 's middags eten.

 


Ga naar het volgende project


Copyright ©2004-2021 stichting Weeskinderen in Rwanda www.weeskindereninrwanda.nl K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822