Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
stichting Weeskinderen in Rwanda
Hulpverlenen en delen vanuit het hart is de toekomst
Gratis boeken | Over de stichting | Resultaten Donaties en ANBI | Contact

Opslagplaats / magazijn en winkeltje

In de parochie Kivumu met zijn zes dorpen hebben de weduwen en weduwnaars zich al vanaf 2001 georganiseerd. Wekelijks komen ze in de zes groepen bij elkaar en een keer in de maand is er de grote vergadering van inmiddels 486 leden. De grote problemen zoals armoede, ondervoeding, verkoop van oogsten tegen te lage prijzen, zaadgoed dat opgemaakt is tijdens een hongersnood, geen huisvesting voor sommigen en andere problemen worden besproken.
Als er in een goede periode meer dan voldoende groenten zijn, moeten deze tijdelijk opgeslagen kunnen worden om in moeilijke tijden eten te hebben.
In 2004 heeft de Stichting de nodige bouwmaterialen en de aankoop van de inrichting van magazijn en winkeltje betaald. De bevolking zelf heeft het werk verricht.
De weduwen verbouwen hun groenten, laten maïs, sorgo, maniok en bruine bonen malen tot meel en verpakken wat ze zelf niet nodig hebben voor hun gezin, in kleine plastic zakjes. Die gaan naar het winkeltje. Alles wordt gewogen en keurig gesorteerd in de rekken gezet. Zondags na de H. Mis is het winkeltje open en vele kerkgangers kopen tegen een klein prijsje zout, suiker, rijst, palmolie, en meel om pap te maken en brood te bakken. De inkomsten gaan in de kas van de weduwen. Na een jaar wordt de balans opgemaakt en de winst wordt besteed aan een ziektekostenverzekering voor ieder gezin.
Nu, in 2012 worden magazijn en winkeltje nog intensief gebruikt en andere parochies zouden deze voorziening ook graag hebben.


Ga naar het volgende project


Copyright ©2004-2021 stichting Weeskinderen in Rwanda www.weeskindereninrwanda.nl K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822