Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
stichting Weeskinderen in Rwanda
Hulpverlenen en delen vanuit het hart is de toekomst
Gratis boeken | Over de stichting | Resultaten Donaties en ANBI | Contact

Onderwijs

Onderwijs is belangrijk. Het bemoedigt een kind en het geeft hem/haar zelfvertrouwen. Vorming en kennis dragen voor alle kinderen bij aan een goede toekomst. Zij hebben de mogelijkheid om naar de basisschool te gaan, maar hebben geen of te weinig schoolmaterialen. Het komt regelmatig voor dat schriften in vieren worden geknipt en potloden door midden gebroken zodat meerdere kinderen les kunnen volgen. Om ook de armste kinderen een kans te geven onderwijs te volgen willen wij ieder jaar aan een basisschool voor deze kinderen de noodzakelijke schoolmaterialen geven: leien, krijtjes, schriften, balpennen, potloden, gummen en het verplichte schooluniform. In het kader van “Eet en Leef gezond” geven wij groentezaden voor de groentetuinen bij de school, zodat kinderen al jong leren tuinieren.

Met geïmproviseerde schoolbanken, aangekochte schriften en schrijfgerei maakt het onderwijs al een goede stap voorwaarts.
Met geïmproviseerde schoolbanken, aangekochte schriften en schrijfgerei maakt het onderwijs al een goede stap voorwaarts.

De Stichting Weeskinderen in Rwanda heeft vanaf 2004 honderdvijftig straatkinderen die onder leiding van Caritas Kibuye worden opgeleid, enigszins financieel ondersteund. In 2006 zijn ze met een timmerwerkplaats begonnen. Van de winst is het nodige materiaal voor twee huizen gekocht die ze zelf gebouwd hebben. Er komen nog regelmatig, tot tevredenheid van iedereen, opdrachten om meubels en schoolbanken te maken in de timmerwerkplaats.


Jongeren

De weeskinderen worden ouder. Het is van belang dat ze actief deelnemen aan de gemeenschap. Vanaf 2002 wil abbé Prosper daarom in zijn parochie de jongeren wekelijks bij elkaar brengen. Weldra ontstaan er jongerenkoren, voetbalteams, toneelgroepen, handvaardigheidsgroepen en muziek- en volksdansgroepen. Zo herleeft de traditionele kunst van o.a. vlechtwerk en Intore-dans. In toneelstukjes en groepsgesprekken krijgen de jongeren voorlichting over gezondheid en aids. De jongeren voelen zich bij al onze projecten betrokken en werken van harte mee.

Jongeren geven uitbundig gestalte aan de traditionele ‘Intore-dans’.
Jongeren geven uitbundig gestalte aan de traditionele ‘Intore-dans’.Ga naar het volgende project


Copyright ©2004-2021 stichting Weeskinderen in Rwanda www.weeskindereninrwanda.nl K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822